ID-märkning


Som hund- eller kattägare ska du låta märka hunden/katten med antingen chip eller tatuering så att den kan identifieras och registreras. Detta är reglerat i lag. 

Du kan även behöva uppdatera en befintlig id-märkning om en tatuering suddats ut eller om chippet blivit oläsligt. Då kan hunden/katten bli identifierad korrekt om den blir upphittad.


Jag, Mia är utbildad att ID-märka hund, katt, kanin och iller med mikrochip. Jag har gått kurs som är godkänd av Jordbruksverket, diarienummer 5.2.18-12291/2021.

Jag erbjuder chipmärkning med mikrochip. Jag bor i Norrtälje och arbetar mest i det området.


Jag erbjuder just nu id-märkning med chip för 200 kr/st. Detta gäller hund, katt, kanin och iller. Jag kommer hem till er så att djuret får vara i sin hemmiljö och det tillkommer resekostna beroende på hur långt jag behöver resa för att id-märka. 

För mer information och prisuppgift kontakta mig på mejl mia@kattflickan.se


Jag hjälper även till, utan extra kostnad, att registrera ID-märkningen i Jordbruksverkets register. Det är endast Jordbruksverkets avgift som tillkommer.
Katt                                                          

Från och med 2023 ska din katt vara id-märkt och registrerad hos Jordbruksverket. Det gäller såväl innekatter som utekatter. Kravet på registrering gäller även om din katt redan är registrerad i ett frivilligt register t ex SVERAK eller DjurID.


När alla katter är märkta och registrerade blir det enklare att återförena en bortsprungen katt med sin ägare. Då kan man också se vilka katter som saknar ett hem så att de kan få hjälp till eventuell vård och att hitta ett hem. Länsstyrelsen är tillsynsmyndighet och de kan besluta om åtgärder om en katt inte är märkt eller registrerad. En id-märkare med en godkänd utbildning får märka katten med chip.


Hund

Alla hundar i Sverige ska märkas med ett unikt id-nummer och registreras i Jordbruksverkets centrala hundregister. Du som hundägare ansvarar för att hunden är registrerad i hundregistret. 


Du som är hundägare ska låta märka din hund så att den kan identifieras. Den ska märkas med antingen chip eller tatuering innan den är 4 månader. Om du köper en hund som är äldre än 3månader ska den märkas inom 4 veckor.

En id-märkare med en godkänd utbildning får märka hunden med chip.