OM OSS


Bakom Kattflickan är det jag, Mia, och min dotter, Suzanna. Vi bor i Norrtälje utanför Stockholm där vi föder upp norska skogkatter i hemmiljö under stamnnamnet S*Lagboda´s. Tidigare så har vi även haft en kull med Maine Coon. Alla våra katter och kattungar är vana vid hundar och är mycket socialiserade från ung ålder. Tanken bakom vår uppfödning är att få fram friska, sociala katter med bra temperament som funkar i många olika miljöer. 


Vi åker även ut på utställningar för att visa upp våra katter att de följer rasstandard och har bra temperament. Det ger oss samtidigt bra möjlighet att träffa uppfödare och andra kattintresserade. 

Namnet S*Lagboda´s kommer från byn vi bodde i när vår första norska skogkattskull föddes. Vi har även kennelnamnet Kattflickan´s, men har ännu inte haft några valpar.   


Mia


Jag har haft katt sedan 1987, då jag köpte en huskatt som hette Smulan, sedan dess har jag haft flertalet katter. Jag är intresserad av kattutställning och genetik. Tidigare har jag haft Tysk schäfer som jag tränade i lydnad och spår. Tittar just nu efter en ny lämplig hund som jag kan aktivera med spår och lydnad.

 

Jag har under våren-23 gått en kurs i ID-märkning med mikrochip för hund, katt, kanin och iller som är godkänd av jordbruksverket. Från juni 2023 kan man boka in ID-märkning av mig. Suzanna


Jag föddes in i en familj full med kattungar och hundar och har hela min uppväxt älskat djurens närvaro. Just nu tränar jag en jakthund i apporterande fågeljakt, lydnad och agility. När jag inte spenderar tid med hunden eller katterna är jag mycket i stallet och tränar banhoppning. I en nära framtid vill jag börja arbeta med hund skydd och spår. Förutom det vill jag komma ut och tävla i hundsport.